Arvo Tuominen kuvaa uutta dokumenttielokuvaa Viipurissa

, , Jätä kommentti

Dokumentaristi Arvo Tuominen on aloittanut uuden dokumenttielokuvan kuvaukset Viipurissa. Venäjälläkin tunnetun ja palkitun ohjaajan elokuvan aiheena on tälläkin kertaa Suomen ja Venäjän väliset suhteet. Työn alla olevassa dokumenttielokuvassa Tuominen käsittelee sotaa YLE:n legendaarisena pääjohtajana vuosina 1965 – 1969 toimineen Eino S. Revon muistelmien kautta.

Viipurissa ilmestyvän Vyborskie Vedomosti –sanomalehden mukaan dokumenttiohjaaja sai innostuksen uuteen elokuvaansa 15 vuotta sitten nauhoitetun Eino S. Revon haastattelun kautta. Repo osallistui sekä Talvi- että Jatkosotiin ja palasi rintamalta kapteenina. Henkilökohtaisen sotahistorian kannalta Repo on mielenkiintoinen hahmo myös venäläiskatsojien näkökulmasta: hän oli pasifisti, joka oli valmis puolustamaan maataan, muttei halunnut tappaa ihmisiä. Eino S. Revon kokemuksista uudessa dokumenttielokuvassa kertoo hänen poikansa, Vyborskie Vedomosti kirjoittaa.

“Eino S. Revon sodat” -dokumenttielokuvan on määrä valmistua ensi vuoden ensi vuoden helmi-maaliskuussa, jolloin elokuva on tarkoitus esittää myös Venäjällä. Ohjaaja Arvo Tuominen on ehdottanut, että elokuvasta järjestettäisiin Viipurissa erikoisnäytös kaupungin paikallistelevisiossa.

Tuomisella on samanaikaisesti työn alla myös seuraava dokumenttielokuva, jonka aiheena on Vienanmeren-Itämeren –kanava. Elokuva kertoo kanavan rakennustöistä, suur-urakkaan osallistuneiden ihmisten kohtaloista ja kanavan nykytilasta. Elokuva päättää sarjan Tuomisen ohjaamia Laatokka-aiheisia elokuvia.

Arvo Tuomisen tuorein dokumenttielokuva, sotakorvauksista ja valvontakomissiosta kertova “Sota ja Raha” esitettiin YLE:n dokumenttiprojektissa 27. elokuuta. Elokuva on katseltavissa YLE:n Areenasssa 3. syyskuuta saakka.

Eino S. Revon johtajakaudella ”reporadioksi” nimettyyn aikakauteen voi tutustua esimerkiksi YLE:n Elävässä Arkistossa.

 

Jätä kommentti

(*) Pakollinen. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista