Pieleen mennyt BASE-hyppy

, , Jätä kommentti

Korkeissa rakennuksissa kiipeilystä ja BASE-hyppäämisestä on viimeisten vuosien aikana tullut muoti-ilmiö. Kiipeilyseikkailuja valokuvataan ja videoidaan ja laitetaan verkkoon näytille kiinnostuneiden ihmeteltäväksi. Ilmiöstä on tullut suosittua myös Venäjällä erityisesti nuorten miesten keskuudessa. Adrenaliiniryöppyjä on haettu esimerkiksi kiipeilemällä moskovalaisiin pilvenpiirtäjiin tai siltojen pyloneihin.

Viime päivinä venäläisissä Internet-julkaisuissa on kiertänyt video epäonnistuneesta BASE-hypystä. Hyppy tapahtui jo viime maaliskuussa, mutta siitä kertova video ilmestyi Youtubeen vasta muutama päivä sitten.

Videolla 28-vuotias mies juhlistaa syntymäpäiväänsä hyppäämällä arviolta 150-160 metriä korkeasta korkeajännitepylväästä Tverin alueella. BASE-hyppy ei kuitenkaan suju suunnitelmien mukaan. Laskuvarjo ei aukea ja mies tömähtää lumihankeen täydestä vauhdista.

Hämmästyttävää kyllä – mies jäi hyppynsä jälkeen eloon. Hänet kiidätettiin sairaalaan, jossa hänellä todettiin muun muassa selkärangan, lantion ja molempien jalkojen murtumat, aivotärähdys sekä keuhkovaurio. Teho-osastolla vietetyn jakson jälkeen mies pystyi jo kävelemään omin voimin noin kolme kuukautta onnettomuuden jälkeen, verkkolehti Newsru.com uutisoi.

 

Jätä kommentti

(*) Pakollinen. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista