Salaperäinen naamiomies ihastuttaa Pietarin metrossa

, , Jätä kommentti

Jokaisena arkiaamuna Pietarin metron Sadovajan metroasemalla voi tavata salaperäisen naamiomiehen. Mies pitelee käsissään valaistua kylttiä, johon on jokaiselle päivälle kirjoitettu jokin ilahduttava teksti, esimerkiksi: ”Hyvää huomenta”, ”Nauti elämästä” tai ”Rauha maailmassa”. Mies on pukeutunut siististi ja hänellä on naamio. Kaukaa katsottuna voisi luulla, että metron uumeniin on eksynyt 50-luvun sarjakuvista tuttu supersankari.

Naamiomies on ilahduttanut aamu-unisia työmatkalaisia viime talvesta lähtien. Metron lehdenmyyjät moikkailevat tuttavallisesti ja ohi kiiruhtaville työmatkalaisillekin mies on tullut jo varsin tutuksi. Nykyisin monet metromatkustajat valitsevatkin  metromatkansa niin, että pääsevät näkemään naamiomiehen päivittäin vaihtuvan aamuntoivotuksen. Miestä käydään kättelemässä, hänelle tuodaan kukkia ja pyydetään jopa välittämään romanttisia viestejä.

Viime aikoina naamiomies on kuitenkin alkanut koetella viranomaisten hermoja ja huumorintajua. Poliisi tuppaa tulkitsemaan toiminnan luvattomaksi mainonnaksi ja on alkanut hätistellä naamiomiestä tiehensä. Kun kaupunkilaiset huomasivat tämän, naamiomiehen tueksi kasattiin kansalaisadressi.

Salaperäiseltä vaikuttavan toiminnan taustalla ei ole mitään hämärää. Toiminnan tavoitteena on yksinkertaisesti piristää kaupunkilaisten arkea. Naamiomiehiä on todellisuudessa kaksi, ja he päivystävät vuorotellen. Verkkolehti Neva24.ru haastatteli miehiä kesäkuussa.

- Tarkoituksenamme on levittää positiivisia ajatuksia ja tuntemuksia. Ihmiset ovat suhtautuneet meihin älyttömän hyvin ja saamme kaiken antamamme positiivisuuden moninkertaisena takaisin, toinen naamiomiehistä kertoo.

Päivystysaika on nykyisin klo 8.30 – 9.45. Miehet ilmestyvät metroasemalle jokaisena arkipäivänä, paitsi juhlapäivinä.

- Viikonloppuisin ja juhlapäivinä ihmiset ovat muutenkin iloisella tuulella, naamiomies perustelee.

Kaverukset ovat perustaneet projektilleen nettisivut, jossa nyt voi käydä äänestämässä, millä metroasemalla näitä ilon lähettiläitä haluaa kulloinkin nähdä. Miehiltä löytyy myös oma Facebook-profiili.

Kuvat: Facebook / Tesamie

01. Talvella naamiomies pukeutui vielä tummiin…

02. …mutta kesällä asuste vaihtui vaaleampaan.

03. “Elä makeasti - älä huoli”

04. “Kaikille maapallon asukkaille rauhaa ja rakkautta”.

05. Joskus naamiomiehiä voi tavata myös metron ulkopuolella.

06.

07.

08.

09.

 

 

Jätä kommentti

(*) Pakollinen. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista