Näin 13-vuotias pioneerityttö räppää Valko-Venäjän puolesta

, , Jätä kommentti

Valkovenäläisessä Oktjabrskin pikkukylässä asuvasta pioneeritytöstä tuli yhdessä hujauksessa Internetin kuumin puheenaihe Valko-Venäjällä. Vasta 13-vuotias Ksenia Degelenko nousi julkkikseksi Youtube-videollaan, jossa hän räppää aidolla tunteella isänmaansa saavutuksista.

Laulussaan Degelenko muun muassa kehottaa naisia luopumaan minihameistaan ja pukeutumaan Valko-Venäjällä valmistettuihin vaatteisiin. Degelenko laulaa kiitossanoja kotimaalleen, ylistää maalla asumisen riemuja sekä vaatii tupakan ja alkoholin kieltämistä. Useissa kohdissa laulun sanoitus lainailee suoraan myös neuvostoaikaista retoriikkaa. Videon taustalla vilahtelevat valkovenäläiset maisemat Lenin-patsaineen.

Video on tehty harrastajavoimin ja Degelenko osallistui sillä kotiläänissä järjestettyyn videokilpailuun. Video keräsi neljän päivän aikana yli 500 000 katselukertaa ja suosionsa myötä Degelenko on antanut haastatteluja useille valkovenäläisille medioille.

Degelenko on kotikylänsä pioneerijärjestön johtaja, joten siitä voi päätellä, että laulun sanat tulevat sydämestä. Aktiivinen nuori nainen kertoo verkkolehti Naviny.by:n mukaan harrastavansa pioneeritoiminnan lisäksi myös tanssia ja kirjo-ompelua.

Tämä on varmaan kai sitten Neuvostoliitto 2.0.

 

 

Jätä kommentti

(*) Pakollinen. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista