Mahorkka — Suomalainen Venäjä-blogi

Poliittista satiiria “Tandem-demokratiasta”

Kolmisen vuotta sitten näistä maalauksista keskusteltiin aktiivisesti Venäjän sosiaalisessa mediassa ja tiedotusvälineissä. Silloin ei kuitenkaan vielä ollut tiedossa, missä nämä Vladimir Putinin ja Dmitri Medvedevin ”tandem-demokratiaa” kuvaavat maalaukset sijaitsevat. Sittemmin bloggaaja Sergei Muhamedov selvitti, että maalaukset, joita on yhteensä noin parikymmentä, on ripustettu moskovalaisen ”Ensimmäinen Patentttitoimisto” –yrityksen tiloihin. Viime viikolla Muhamedov julkaisi valokuvia teoksista blogissaan.

Syvällistä poliittista satiiria sisältävät maalaukset on maalannut Aleksander Akopov. Maalaukset sisältävät runsaasti tiedotusvälineistä ja sosiaalisesta mediasta viimeisen parin vuoden aikana tutuksi tullutta vallan ja opposition diskurssia. Viittaukset shakinpelaamiseen ja joulupukkiin ovat ilmeisiä, mutta maalauksista syvällisemmin kiinnostuneet asianharrastajat ovat innostuneet pureutumaan myös maalauksissa kuvattujen shakkierien, katseiden, kehonkielen ja pukeutumisen symboliikkaan.

Kuvat: Sergei Muhamedov

Valokuvia ”Ensimmäinen Patentttitoimisto” –yrityksen toimistosta. Kuvat: Sergei Muhamedov

Asiasanat: ,

Kommentoi kirjoitusta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tuoreimmat artikkelit

Mahorkka jää kesätauolle

Mahorkka-blogini siirtyy tästä päivästä lähtien kesälomalle ja gradunkirjoitustauolle. Aurinkoiset ilmat houkuttelevat ulos kirmailemaan, mutta viimeiset kuukaudet pöytälaatikosta ilkeästi olemassaolostaan muistutellut…

Back to top