Pietarin poliisi pidätti Mannerheimin muistolaatan vandalisointiyrityksestä epäiltyjä

46

Pietarin poliisi pidätti torstaina aamulla neljä mieshenkilöä, joita epäillään Pietarissa sijaitsevan Mannerheimin muistolaattaan kohdistuneesta vandalisointiyrityksestä. Epäillyt mieshenkilöt olivat kiinnittämässä muistolaatan viereen omaa laattaansa, jonka tekstissä Pietarin kaupunginjohtoa kritisoitiin ”pelkuruudesta”.

Aktivistien edustajan mukaan tempauksella oli tarkoitus kritisoida Pietarin kaupunginhallintoa kohtaan, eikä niinkään vahingoittaa itse Mannerheim-laattaa. Miehiä odottaa nyt kuitenkin syyte luvattoman mielenilmauksen järjestämisestä, pietarilainen Radio Baltika uutisoi.

Viime kesäkuussa pietarilaisen talon seinään asennettu Mannerheimin muistolaatta on joutunut viime kuukausina useiden vahingontekojen kohteeksi. Laattaa on muun muassa tuhrittu maalilla, yritetty irrottaa ja siihen on porattu reikiä.

Pietarilainen oikeus on käsitellyt myös siviilikannetta, jonka mukaan muistolaatta olisi asennettu luvattomasti. Oikeus hylkäsi kanteen, mutta asiasta on Radio Baltikan mukaan nostettu viime viikolla myös uusi kanne.

Alla Radio Baltikan sivuilla julkaistu video aktivistien pidätyksestä.

Aiheet