Mahorkka

Suomalainen Venäjä-blogi

Perjantai

22

Helmikuu 2013

0

KOMMENTIT

Pietarin kissatasavalta

Kirjoittanut , Julkaistu osastolla Matkailu

Pietarissa on avattu mieluisa paikka erityisesti kaikille kissojen ystäville. Kyseessä on Kissojen Tasavalta –niminen kahvila, joka on yhdistelmä seurustelukahvilaa ja kissamuseota. Paikan erikoisuus on se, että sen asukkaita ovat elävät kissat.

Koska tasavalta on kissojen, ihmisolentojen pitää hankkia viisumi päästäkseen sisään tasavaltaan. Viisumin hintaan sisältyy sisäänpääsy kahvilaan, ilmainen WLAN-yhteys ja maksutonta teetä. Luonnollisesti viisumin hintaan sisältyy myös oikeus nauttia kissojen seurasta. Paikan sääntönä kuitenkin on, että kissojen kanssa saa tehdä tuttavuutta ainoastaan silloin, kun kissat sitä itse haluavat.

Kissojen Tasavalta –kahvilassa asustelee nykyisellään kymmenen kissaa. Asukkaiden joukossa on viisi aiemmin  taidemuseo Eremitaasin hiirtenmetsästäjinä työskennellyttä kissaa. “Eremitaasilaiset” tunnistaa niiden taiteellisista nimistä: Vallin de la Moth, Saskia, Dania, Dora Maar ja Malevitsh. Loput viisi asukasta, eli Duchesse, Mary-täti, Makoto Muramatsu, Barbariska ja Kleopatra, ovat puolestaan harvinaisempia rotukissoja. Kissa-asukkaisiin voi tutustua tarkemmin kahvilan kotisivuilla.

Kissat asustelevat omassa salissaan, mutta käyvät vierailuilla myös kahvilan puolella. Kahvila-sali on koristeltu kissa-aiheisin taideteoksin ja sieltä löytyy myös kirjasto, jonka kaikki kirjat kertovat luonnollisesti kissoista. Kahvilassa järjestetään säännöllisesti myös kissa-aiheisia luentoja, näyttelyitä sekä musiikkiesityksiä. Kahvila pyörittää myös kodittomien kissojen välityspalvelua.

Kissatasavalta sijaitsee osoitteessa Ulitsa Jakubovitsha 10.

Kuvat: http://writeandread.me ja http://www.bugaga.ru

 

 

 

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.