Pietarin amatöörioppaat kerätään samalle sivustolle


Julkaistu: 12.03.2012, Taneli Dobrowolski. Osasto: Matkailu. Kommentoi

Kazanin katedraali Pietarissa. Kuva: Taneli Dobrowolski

Tervetullut innovaatio kesän matkailukauden kynnyksellä. Pietarissa on nimittäin avattu sivusto, jossa kuka tahansa kielitaitoinen pietarilainen voi ilmoittautua ulkomaalaisten turistien amatöörioppaaksi.

Sivuston ovat perustaneet Pietarissa vierailevia turisteja ja kielikylpyjä kaipaavia pietarilaisia yhdistäviä ”meet locals and meet travelers” –tapaamisia järjestäneet tahot.

Sivuston idean mukaan opaspalveluja tarjoava henkilö rekisteröityy sivuille ja ilmoittaa sinne kuvaukset opaskierroksistaan sekä taksansa. Oppaiden profiilien yhteydessä tulee toimimaan myös palautelaatikko, jonne asiakkaat voivat jättää palautetta oppaasta. Sivuston ylläpitäjät pyrkivät myös tapaamaan jokaisen sivuille rekisteröityvän oppaan henkilökohtaisesti. Ylläpitäjien tapaama opas saa profiiliinsa ”Verified” –merkinnän.

Sivuston ylläpitäjät korostavat, että täydellinen kielitaito ei ole oppaissa etusijalla – tärkeämpää on karisma ja oppaan kyky luoda opastuskierroksiinsa oikeanlainen tunnelma, verkkolehti the Village uutisoi.

Sivusto toimii tässä vaiheessa koekäytössä ja aloittaa täysimittaisen toimintansa kesän turistikauden kynnyksellä, toukokuussa. Amatööriopastusten hintojen oletetaan asettuvan noin 450 – 600 ruplaan, eli 12 – 15 euroon opastukselta.

Vaikka olenkin kolunnut Pietarin ristiin-rastiin, löytyy kaupungista joka reissulla aina jotain uutta. Tämän uuden palvelun avulla kaupungista voi löytää nyt myös jotain sellaista, mitä ei omatoimimatkaajana tai perinteisten opaspalvelujen kuluttajana välttämättä löytäisi.

Tutustu palveluun!Vastaa

Top