Suomalainen Venäjä-blogi

DLT - Pietarin keskustan uusi tavaratalo

Vielä 1990-luvulla Pietarin keskuskatu Nevski Prospektilla toimi vain kolme suurta kauppakeskusta: Gostinnyij Dvor, Passazh sekä DLT. Näistä jälkimmäinen sulkeutui remonttiin, joka saatiin päätökseen vasta tänä vuonna. Kokonaan uusittu kauppakeskus avautuu asiakkaille perjantaina 7. syyskuuta.

Venäläisen arkkitehdin Ernest Wirrihin suunnittelema ja saksalaisen Wayss & Freytag Ingenieurbau AG:n rakentama kauppakeskus valmistui joulukuussa vuonna 1909. Kauppakeskus oli valmistuessaan Pietarin suurin ja sen rakentamisessa ja varustamisessa käytettiin hyväksi kaikkia sen ajan parhaita ja moderneimpia teknologioita. Kauppakeskuksen omisti Keisarillisen kaartin osuuskunta ja tuohon aikaan Torgovyi Dom –nimellä tunnetusta kaupasta tuli suosittu erityisesti Pietarin upseeriston keskuudessa.

Neuvostoliiton aikana kauppakeskuksen nimeksi vakiintui Dom Leningradskoi Torgovli, eli DLT. Kauppa keskittyi erityisesti lelujen sekä lasten ja nuorten vaatteiden ja harrastusvälineiden myyntiin.

Vuonna 2005 kauppakeskus siirtyi moskovalaisen Mercury-yhtiön omistukseen, jonka lippulaiva on Moskovassa toimiva luksustavaratalo TSUM. Omistajamuutoksen myötä DLT:n nimi muuttui muotoon DLT TSUM St. Petersburg. Uusi omistaja laittoi kauppakeskuksen remonttiin, joka kesti peräti kuusi vuotta.

Elokuussa 2012 ovensa avannut kaupankeskus keskittyy tulevaisuudessa luxury-segmenttiin ja sen tuotevalikoima koostuu etupäässä tunnettujen vaatemerkkien ja kosmetiikan tuotteista. Uudistetun DLT:n tuotevalikoimissa ovat edustettuina muun muassa Tom Ford, Jimmy Choo, Celine, Bottega Veneta, Lanvin, Tod’s, Michael Kors, Alexander McQueen, Oscar de la Renta, Alexander Wang, Alice&Olivia, Helmut Lang, Elizabeth&James. Suomenkielisten asiakkaiden iloksi kauppakeskukseen saa osastonsa myös huippusuosittu amerikkalainen vaatemerkki James Perse. Mercury on edellä lueteltujen merkkien virallinen jälleenmyyjä Venäjällä.

Kauppakeskuksen kerrospinta-ala on noin 32 000 neliötä, joista myyntipinta-alaa on noin 18 000 neliötä.

01. Kauppakeskus 1910-luvulla. Vastakkaisessa kulmauksessa Kodakin kamera- ja filmiliike :) Kuva: Wikipedia

02. DLT 1960-luvulla. Kuva: DLT

03. DLT remontin aikaan. Kuva: Trend

04. DLT TSUM St. Petersburg nykykuosissaan. Kuva: The Village

DLT   Pietarin keskustan uusi tavaratalo

05. Kuva: The Village

06. Kuva: The Village

07. Kuva: DLT

 

Kommentit

kommenttia

Asiasanat: ,

Back to top