Sergei Ivanov kiisti suunnitelmat uuden turvallisuusministeriön perustamisesta Venäjälle

587

Presidentti Putinin erityisedustaja Sergei Ivanov on kiistänyt julkisuudessa velloneet huhut uuden turvallisuusministeriön perustamisesta Venäjälle. Asiaa Komsomolskaja Pravda -sanomalehdelle kommentoinut Sergei Ivanov sanoi, että huhut turvallisuusministeriön perustamisesta ovat keksittyjä.

— Voin suurella varmuudella vakuuttaa, että kyseessä on tyypillinen esimerkki valeuutisesta, jota kommentoidaan vielä pitkään sen julkaisemisen jälkeen. Aina voidaan sanoa, että tieto jostain Kremlissä suunniteltavasta asiasta perustuu ”nimettömään lähteeseen”, mutta mitä nämä lähteet ovat tai miten ne voi tarkastaa, onkin sitten kokonaan toinen juttu, Ivanov sanoi.

Ivanovin mukaan mahdollisen uuden turvallisuusministeriön perustamisesta ei ole käyty neuvotteluja, eikä sellaiselle ole hänen mielestään tarvettakaan.

— Tiedustelun ja vastatiedustelun tulee olla eri organisaatioita samoin kuin Kansalliskaartin ja FSO:n. En näe mitään perusteluja sille, että nämä organisaatiot yhdistettäisiin jonkinlaiseksi superministeriöksi. Toistan vielä, että kyseinen uutinen on feikki, Ivanov kertoi sanomalehti Komsomlskaja Pravdalle.

Sanomalehti Kommersant kertoi syyskuussa ”nimettömiin hallituslähteisiin” viitaten, että Venäjällä suunnitellaan turvallisuuspalvelu FSB:n, ulkomaantiedustelupalvelusta SVR:n sekä Federaation suojelupalvelusta FSO:n yhdistämistä yhden ministeriön alaisuuteen. Kommersantin mukaan uusi ministeriö olisi tarkoitus perustaa jo ennen Venäjällä vuonna 2018 käytäviä presidentinvaaleja. Asiasta uutisoineet suomalaislehdet nimesivät suunnitelmat ”KGB:n henkiinherättämiseksi”.

Sergei Ivanov on Venäjän presidentin erityisedustaja luonnonsuojelua, ekologiaa ja kuljetuksia koskevissa kysymyksissä. Elokuuhun 2016 Ivanov työskenteli presidentinhallinnon päällikkönä.

Aiheet